Delicatessen

In de winkel vind je zowel lokale en internationale delicatessen. Zo hebben we een ruim assortiment tapas, koffieblends en theeën van Blooss, verschillende kazen van Heileuver uit Dalmsholte, mosterd van Antonia’s Mosterd uit Heeten en speciaal bieren uit Olst, Napels en van Abdij Sion in Diepenveen. Daarnaast kan je ook bij ons terecht voor heerlijke wijnen, likeuren, crema’s & azijnen, de lekkerste Italiaanse lekkernijen en verschillende soorten noten.

Blijf op de hoogte!

We hebben geregeld interessante acties en nieuwe producten. Schrijf je in op onze nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent!!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Koffie en thee

Koffie en thee

Bij de koffie van Blooss draait het om beleving en smaaksensaties en daar willen ze zelf graag zoveel mogelijk invloed op uitoefenen. En dat kan  dankzij hun eigen branderij. In eigen huis hebben ze dus vat op het proces van branden en krijgen ze de beste smaak uit de boon. Maar, ze gaan zelfs een stapje verder. Of misschien: een stapje terug…
Want, ze reizen bij tijd en wijle ook naar de oorsprong van hun koffiebonen. In dit geval Ethiopië. Koffiefarms worden daar bezocht en met eigen ogen zien ze hoe het proces verloopt: van aanplant van jonge koffieplanten naar de oogst van bessen, de droogprocessen en het meten van de kwaliteit.

De echte theedrinker experimenteert graag met smaken en kan zijn hart ophalen met thee van Blooss. Van de  tachtig soorten die Blooss in het assortiment heeft bieden wij 13 soorten aan in onze winkel. Met wereldse, eigentijdse en soms ook gedurfde smaakcombinaties. Mooi om te zien én een streling voor je smaakpapillen.

Speciaal bieren

Speciaal bieren

Voor de bierliefhebbers hebben we meerdere speciaal bieren.

Onze regionale biertjes komen van kloosterbrouwerij Sion uit Diepenveen en van Brouwhuus 't Zwarte Schoap uit Olst.

Sinds kort hebben we ook Italiaanse speciaal biertjes van brouwerij Kbirr uit Napels. Kbirr combineert de kunst van het bierbrouwen met klassieke en moderne kunstuitingen uit Napels.

 

Wijnen

Wijnen

Peper & Poppe heeft een mooie selectie van witte, rosé en rode wijnen in de winkel samengesteld. Deze wijnen zijn naast dat ze heerlijk zijn om zelf te drinken ook leuk om cadeau te geven. We verkopen de wijnen zowel per fles als per doos.

Hakhoning

Hakhoning

Een eerlijk en gezond snoepje uit de natuur: Hakhoning. Authentieke hakhoning wordt al gemaakt sinds de Middeleeuwen en is sinds kort weer bekend in Nederland. Niet alleen vanwege het gebruik bij verkoudheid, hoesten, keelpijn, keelontsteking en griepachtige klachten, maar vooral ook als lekkernij. Hakhoning als een natuurlijk snoepje voor de kinderen, voor jezelf bij een warme mok thee of als een after diner mint. Alle snoepjes zijn gluten en lactosevrij, gemaakt met 100% natuurlijke producten en met het welzijn van bijen in gedachten.

Olie, azijnen, crema's en likeuren

Olie, azijnen, crema's en likeuren

In de Mediterranee worden olie en azijn vaak als basisingrediënt gebruikt.

Een gerecht wordt op smaak gebracht met een volle olijfolie of wordt besprenkeld met een heerlijke frisse azijn of crema.

Wij hebben een verrassend assortiment van eerlijke olijfolie, azijnen en crema's met verrassende smaken.

Leuk weetje is dat onze olijfolie indirect uit Raalte komt. Raaltenaar Geert Groenewold heeft een aantal jaren geleden een boerderij in Portugal met ca300 olijfbomen gekocht.
De boerderij ligt in het oudste en grootste natuurpark van Portugal, de Serra da Estrella in het dal van de rivier de Mondeo. De hele boerderij wordt biologisch beheerd en de olijven worden handmatig geplukt en binnen 48 uur geperst. Dit is een koude persing waarvan alleen eerste persing wordt gebruikt.

Antonia's Ambachtelijke Mosterd

Antonia's Ambachtelijke Mosterd

Antonia's Ambachtelijke Mosterd & Delicatessen is een kleine ambachtelijke mosterdmakerij in Heeten die voornamelijk gerund wordt door Harold Knobben, met ondersteuning van Knobben sr. en Margreet Knobben.

Antonia's Ambachtelijke Mosterd & Delicatessen is begin 2009 ontstaan. Antonia was de naam van Harold zijn moeder, zij deed het mosterd maken kleinschalig. Na haar overlijden heeft Harold het voortgezet en er zijn vak van gemaakt.

Bij Peper & Poppe vind je een ruim assortiment van deze ambachtelijke mosterds. Van Antonia’s, Sallandse en Biermosterd tot Piccalilly, Honingmosterd- en Bosbessenmosterdsaus.

Bella Italia

Bella Italia

Peper & Poppe brengt de mooiste Italiaanse kwaliteitsproducten bij je op tafel. Ons assortiment omvat diverse specialiteiten uit verschillende Italiaanse regio’s. Of je nu op zoek bent naar lekkere zoetigheden zoals cannoli, noga, cantuccini en amaretti of naar lekkere olie, balsamico crema en truffelproducten, bij ons ben je aan het juiste adres.

Heileuver kazen

Heileuver kazen

Alle Bertha’s, Dora’s, Geertjes en hun vriendinnen zorgen dagelijks voor vele liters heerlijke romige melk. Gedurende het vroege voorjaar, de zomer en tot in de herfst grazen en luieren ze heerlijk buiten. Ze worden tweemaal daags gemolken en bijna alle melk wordt op het bedrijf verwerkt tot boerenkaas.

In ons assortiment hebben wij de volgende kazen:

  • Sallandse kruidenkaas
  • De Rooie van Heileuver (roodschimmelkaas)
  • Mosterdkaas
  • Fenegriek kaas

Daarnaast hebben we ook Burrata. Burrata is simpelweg mozzarella gevuld met extra room. Ja, je leest het goed: mozzarella + room! Het prachtige kaasje komt uit Puglia (Italië) en is een ware delicatesse uit de Italiaanse keuken. Heerlijk met  bijvoorbeeld Parmaham en rucola.

De lekkerste noten

De lekkerste noten

In onze winkel vind je de lekkerste noten: van studentenhaver en cranberrymix tot heerlijke macadamianotenmix. Maar ook hebben we een uitgebreid assortiment crackers: van sea salt-, chili rice- en nutcookies tot lekkere rozemarijncrackers voor bij de tapas.

Openingstijden
ma.
Gesloten
di.
09:30 – 18:00
wo.
09:30 – 18:00
do.
09:30 – 18:00
vr.
09:30 – 18:30
za.
09:30 – 17:00
zo.
Gesloten
Socials